Wetenschapsjournalist

Op een WK in Qatar valt niets te juichen

Qatar2022logoQatar organiseert het WK in 2022. Zelfs FIFA-baas Blatter noemt dit inmiddels een grote vergissing. Help mee om het af te blazen, betoogt Marga van Zundert.

Ik ben een van de miljoenen Oranjefans. Een WK is een feest. Ik zat deze zomer op het puntje van mijn stoel bij elke rush van Robben in Brazilië. En ik kan de bizar mooie goal van Van Basten op het EK’88 nog uittekenen. Maar het vooruitzicht van een WK in Qatar ontneemt al mijn voetbalplezier. Hoe kan ik kijken naar wedstrijden in een stadion waarvoor honderden arme Oost-Aziatische bouwvakkers zijn gestorven? …

Dit opinieartikel verscheen in BN/De Stem (14 november), Eindhovens Dagblad (15 november), Nederlands Dagblad (18 november), Brabants Dagblad (19 november) en Limburgs Dagblad/De Limburger (21 november). Het gehele artikel is ook te vinden op de website van het Wereldpodium.

Naar aanleiding van het artikel werd ik geïnterviewd bij De Avondeditie van Groot Nieuws Radio. (min. 12 t/m 17 en 21 t/m 25)

RSS Syndication