Wetenschapsjournalist

Ook Raif, Erdal en Roberto zijn Charlie

Prachtig dat burgers overal de straat op gaan om de persvrijheid te verdedigen. Laat die steun ook blijken aan Raif, Erdal, Roberto, Yu en alle andere helden van het vrije woord.

De gruwelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo schokt Europa diep. Overal trekken mensen de straat op om hun steun te betuigen aan de slachtoffers en om het vrije woord te verdedigen. Politici en vertegenwoordigers van allerlei organisaties spreken hun afkeer uit. Iedereen is momenteel Charlie. Die massale steun voor persvrijheid is gemeend, mooi en terecht. Journalisten zijn en blijven de waakhonden van de wereld. Ze rapporteren over oorlogen en conflicten. Ze onthullen corruptie en fraude. Stellen misstanden aan de kaak en bediscussiĆ«ren in hun commentaren, analyses en columns de beslissingen van machthebbers. ….

Dit opinieartikel verscheen in BN DeStem (13 jan.), De Limburger/Limburgs Dagblad (14 jan.), Nederlands Dagblad (15 januari), Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad (21 januari). Het gehele artikel is ook te vinden op de website van het Wereldpodium.

RSS Syndication