Biologisch voedsel is in. Maar de meeste Nederlanders eten dankzij technologie. En dat is maar goed ook, want onze landbouwproductie moet verdubbelen, meent wetenschapsjournalist Marga van Zundert
Ambachtelijk, huisgemaakt en natuurlijk, zo willen we ons voedsel. In reclames roeren traditioneel geklede Italiaanse mama’s in tomatensauzen van versgeplukte, zongerijpte tomaten uit hun achtertuin. Koeien grazen in groen omzoomde weiden. Gespierde mannen op laddertjes plukken lachend sinaasappels uit de bomen. Puur natuur, dát willen we op ons bord. Daarom vervangen hippe stadsbewoners hun geraniums en hortensia’s door maïs en bietjes. Alles wat oma at, is trendy: streekproducten, vergeten groenten, oerdieet, rauw eten, permacultuur, etcetera. Toch komt het gros van het voedsel dat de Nederlander eet helemaal niet uit oma’s keuken. …. (scan gehele artikel)
(Opiniestuk Brabants Dagblad i.v.m. Future of Food Festival, woensdag 22 mei 2013, P13, deel van ‘Het duel’: Hoe kan landbouw de wereld voeden: door bio of techno?)